Det finnes ikke bedre underholdning ennå se UEFA Champions League eller Mesterligaen. Mesterligaen er det største i fotball. Det er større enn EM og VM i fotball. Dette fordi klubblag spiller bedre fotball enn landslag. Mesterligaen er det mest prestisjetunge innenfor fotballturneringer for alle fotballspillere.

Følelsen av å følge sine fotballag i Mesterligaen er helt spesiell. Blodet bobler og spenningen er å ta og føle på. Mesterligaen starter på sensommeren og avsluttes i mai med finale mellom de to største lagene i Europa, som er igjen. 32 lag deltar i Mesterligaen. Det er ganske mange lag. 22 av disse 32 lagene er automatisk kvalifisert inn i turneringen. Man blir automatisk kvalifisert ved å vinne sine respektive hjemmmeligaer så lenge man spiller i visse land, eller komme på en av de høyeste plasseringene i sine hjemmeligaer. De resterende 10 lagene må spille kvalifisering for å komme seg med i turneringen. Så kampen om Mesterligaen starter før den formelle turneringen starter. Det går hard for deg i kvalifiseringen til Mesterligaen da alle lag vil med.

Det er stor ære bare å delta og det har stor økonomisk betydning for klubbene å være med i kvalifisering og i gruppespillet. Det blir fort 100 millioner kroner eller mer hvis man holder ut lenge i turneringen for klubbene. Vinner man en av de 10 kvalikplassene så er man med i gruppespillet. De 32 lagene som kommer med i turneringen blir delt inn i grupper på 4. Det er 8 grupper totalt. Alle lag spiller mot hverandre to ganger, slik at det er 6 kamper i gruppespillet. Det er viktig å vinne gruppen sin for å få best mulig posisjonering når man går inn i sluttspillet av turneringen. De beste i gruppene blir trekt mot de dårligere i de andre gruppene. Dette for at det skal lønne seg å vinne eller så kunne man jo spart seg mot slutten av gruppespillet hvis man leder.

Rosenborg er det laget i Norge som har bevist mest i Europa. Laget har spilt i gruppespillet mange ganger og laget har virkelig blitt lagt merke til ved å komme seg til sluttspillet. Rosenborg har slått storlag som Dortmund. En helt utrolig følelse å se de Norske lagene sparke fra seg i Mesterligaen fra sofaen. Mesterligaen ses best fra sofaen. Det er en helt utrolig underholdning.

De beste lagene i Europa er lag som vinner Mesterligaen. Man kan si mye om fotballag, men kun de beste vinner ligaen sin eller kommer så høy at de kommer seg til Mesterligaen, og samtidig vinner Mesterligaen. Det er noe få slike kjemper i Europeisk fotball. Real Madrid et en slik kjempe og vant Mesterligaen 3 ganger de siste 4 årene. Lag som Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea og Inter har også vunnet Mesterligaen.

Man kan følge hele det europeiske fotballsirkuset fra sofaen ved å følge Mesterliagen på TV. Det er ikke noe problem å skru på TV3 eller en annen kanal som har kjøpt rettighetene for å følge sin favoritt sport. Det største fotball-arrangementet på TV hvert år er Mesterligafinalen.