CARROM BORD

SPILLE METODIKK

Carrom brettspill er et nydelig spill. Det er morsomt fylt og underholdende. Det bringer familier sammen på en ganske fredelig kveld. Faktisk som en internasjonal idrett bringer det nasjoner og forskjellige unike samfunn sammen. Spillet stammer fra India. I utgangspunktet hadde det ikke noen sett med regler. ICF (International Carrom Foundation) innrammet de offisielle reglene i 1981. Reglene er ganske enkle og rett frem. Du kan bruke hvilken som helst del av hånden til å spille spillet, inkludert tommelen. Det har blitt verdsatt og spilt over hele verden. Dermed har det blitt en berømt sport i vår verden. Spillet er også kjent som carrom, couronne, carum, karam, karom, karum, fatta (Punjabi) og finger biljard på ulike deler av verden. Noen steder spilles det med et signal i stedet for fingre. Spillet har et brett som vanligvis er firkantet i form (du har sekskantede formede brett), 19 mynter, inkludert 9 hvite og 9 svarte sammen med en rød. En enkelt spiss og et karrompulver for å forbedre jevnheten til brettet som gjør at spillet kan bli jevnere og raskere. Det øker også levetiden til styret som brukes. På et tidspunkt kan bare fire spillere bli involvert i spillet.

Men først før reglene ble etablert, spilte folk som enkeltpersoner og tillot dermed tre medlemmer å delta separat. En hvit bar 2 poeng og en svart bar ett punkt med den røde bærer 5 poeng. En rød er kun anerkjent når den følges med en annen mynt. Til slutt personen som har scoret maksimalt poeng gikk på å vinne spillet. Denne spillestilen endret seg med bruk av regler etablert av ICF. Det står at enten to kan spille som motstandere i en singler møte eller 4 medlemmer bestående av som lag på to kan spille en double kamp. De toss med hjelp av en dommer som skjuler en svart og en hvit i hendene og den som velger hvit starter stykket.

Beslutning

Oppgaven er enkel, et lag følger ett sett med 9 mynter, og de trenger å score alle 9 mynter fra det settet sammen med den røde mynten. De kan ikke fullføre sine mynter mens rødt er fortsatt i spillet, og samtidig når motstanderen har en mynt rester fra sitt sett sammen med den røde, bør du ikke fullføre sine carrom mynter. Dette betyr at motstanderne er gitt den røde siden de dint fullføre spillet, og du ferdig det for dem, og dermed de er erklært som vinnere. Spillet som helhet krever intens presisjon og utførelse, og etter hvert som ekspertisen til spilleren øker, må du score myntene raskt for å overleve motstanderen din. Det er spillere som kan score alle sine mynter sammen med den røde innen en enkelt sjanse takket være deres stil og teknikk. Dermed viser spillet seg å være ganske spennende og underholdende når de spilles med konkurranse.

Comments are closed.