Tennis

Tennis er en stor sport med mye media og mye oppmerksomhet. Sporten kom opprinnelig fra Hellas selv om man regner Frankrike som stedet sporten utviklet seg på 1200 tallet og ble spilt med håndflaten. Tennis ble sett på som en overklassesport og kongelig. Det er nok mange som ser på den som litt snobbete fortsatt. Racket kom på 1500 tallet med den første tennisbanen bygd av Kongen av England.

Sporten spilles inne eller ute og spilles på bane. Banene kan være av gress, grus eller teppe. Tennisbanene er rektangulære og det er et nett på midten. Banen er ca 11 bred og ca 22 meter lang. Selve spillet går ut på at hver spiler, enten det er en på hver siden av nettet eller to på hver side av nettet, slår ballen over nettet med en racket. Spilleren som klarer å slå ballen over nettet og samtidig innenfor motstanderens banehalvdel får poeng. Laget eller spilleren med mest poeng vinner. Når ballen kommer mot en spiller kan ballen maksimum sprette en gang. Spillet startes med at en av spillerne server. Spilleren står bak sin egen banehalvdel, kaster ballen over hodet og slår ballen over til motspillerens banehalvdel.

Tennis spilles på forskjellige nivåer, som deretter får forskjellig mediadekning og har forskjellige pengepremier. De største og beste turneringene å se på TV er Grand Slam turneringene. Det er 4 Grand Slam turneringer og de heter US Open, Australian Open, Wimbledon og French Open. Disse turneringene er de største internasjonale turneringene. Det er mindre turneringer man må spille for å komme med i disse store turneringene. Når man spiller tennis i det landet man bor og deltar i turneringer får man nasjonale poeng som sier litt om hvor god spilleren er. Spiller man internasjonalt får man internasjonale poeng.

Alle de beste tennisspillerne spiller internasjonalt og har poeng. Poengene brukes til å ranke spillerne og verdensrankingen publiseres hver uke. Eliteserien om man vil i tennis arrangeres av Association of Tennis Professionals og kalles ATP World Tour. ATP World Tour består av alle Grand Slam turneringene og noen andre turneringer. Akkurat nå er Andy Murray ranket som nummer en mens Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Novak Djokovic og Roger Federer følger rett etter.

Det er forrykende å se på tennis på TV. Tennis går fort mens selve spillet tar flere timer. Det er en utholdende sport og en strategisk sport. Man må finne motstanderens svakheter og være flinkt til å spille motstanderen ut av balanse. Det er her TV kommer inn som et fantastisk medium å følge sporten. Når man sitter på sofaen og slapper av føler man seg dratt inn i spillet som publikum og nesten deltager fordi kameraene zoomer inn på når ballen spilles, på spillerne og viser akkurat hvor ballen treffer når det er nære banens ytterkanter. Det blir fort spenning av dette. Man slipper også å reise verden rundt for å se på tenniskamper. Det tar man fra sofaen. Her ser man spillernes skuffelser og gleder skrevet i ansiktet. Norges største tennis-håp er Casper Ruud. Vi må heie frem Casper fremover!

Comments are closed.