Hvor lenge varer en fotballkamp

Generell informasjon

Fotball er veldig populært globalt. Det er mange regler som må følges. En fotballkamp er ofte delt inn i to 45-minutters perioder, med en 15-minutters pause imellom. Imidlertid, variasjonene av denne regelen betyr at lengden på fotballkampene kan være forskjellig.

La oss se på noen av disse variasjonene:

• Lengden på en fotballkamp kan variere fra 30 minutter til 120 minutter.
  • Det er også mulig å ha en kamp som varer i to perioder på 30 minutter hver.
  • I tillegg kan det være en ekstra periode som varer 10-15 minutter.

En vanlig fotballkamp består av to omganger som hver varer 45 minutter. Pauser er ikke inkludert. Uavgjort etter 45 minutter? Da er det overTid! OverTid vil vanligvis ikke vare lenger enn 15 minutter. Hvert lag spilles fem minutter. Er resultatet uavgjort? Da er det tid for straffespark! De varer vanligvis ikke lenger enn 5-10 minutter. Dermed kan kampen vare fra 45 til 90+ minutter. Alt avhenger av resultatet og situationen!

Regler og bestemmelser

Fotballkampen organiseres i henhold til strenge regler. Disse presiseres av FIFA og ligaenes egne bestemmelser. En typisk kamp består av to halvdeler med 45 minutter spilltid. For barne- og ungdomsfotball er imidlertid tiden kortere, samt at det er flere pauser, lavere banehøyder og begrensninger på antall beholdere.

Spilletiden deles inn i to perioder; første og andre omgang. I mellom disse tar lagene en 15 minutters pause. Dommeren benytter denne tiden til å endre regler, avgjøre gule/røde kort, middagsakelse, justere spillingstaktikk osv.

Forsinkelser kan forekomme, spesielt ved fullpakkede stadioner. Dette kan legge opptil flere minutter/timer ettersom dommer finner det nødvendig å la lagene ferdigstille andelssluttperioden. De fleste profesjonelle kamper tar ikke mer enn 90+ minutter.

Lengden på kampen

En fotballkamp består av to omganger. Hver omgang er 45 minutter. Noen kamper kan gå lenger. For eksempel, ligaer, turneringer eller kamper.

I disse situasjonene, enten dommerne gir ekstra tid, for å kompensere for tapt tid utenom spillaktiviteter. Eller, kampen kan bli utvidet til en ekstra omgang eller ekstra tid.

Lengden på en fotballkamp

Fotballkampene har et fast varighetsmønster som de fleste involvert må følge. De store ligaene rundt om i verden har forskjellig lengde, men alle reguleres innenfor en standard helspilles prinsippet. Varigheten er 90 minutter (to halvtimers perioder).

Noen regler tillater ekstra tid hvis kampen slutter for kort. Ekstra tiden bestemmes av dommerne i samarbeid med organisasjonen. Vanligvis er det 15 minutter (to perioder på 7,5 minutter hver). Noen ganger kan det legges til en ekstra periode på 10 minutter med 5 minutters pause mellom dem.

Fremtidige ligaer og turneringer har sannsynligvis lengre kamper basert på nye regler introdusert av FIFA. Et tilleggsminutt fra 45th – 90th vil redusere press og endre spillerens holdning til å vinne eller remis mot slutten av den opprinnelige tiden.

Lengden på forskjellige typer kamper

Fotballkamper kan vare alt fra tretti minutter til to timer. Vanligvis er det 45 minutter per omgang, men internasjonale kamper varer ofte 90 minutter. Cupkamper og casionskovendinger med knockout-format, har samme regel.

Kamper delt inn i tre omganger har vanligvis en varighet på mellom 90 til 120 minutter. Champions League-kvalifikasjonskamper som ender uavgjort, vil ta opptil 120 minutter. I slike situasjoner gjelder fire poeng for begge lagene.

Fotballkamper er lengre enn andre sportsklubber. Det skyldes at et lag må ha lik score over flere omganger før en sikker seier kan bestemmes. Derfor tar det ofte lenger tid å fullføre en turnering sammenlignet med andre sportsklubber; selv om det finnes cupformer eller risikostyreringspilotturneringer som blir spilt over ti eller flere kamper.

Pause

I fotball er pausen viktig. To separate pauseperioder, 15 minutter hver, i en kamp. Pausene gir både lagene muligheten til å evaluere strategiene sine, ta en pause, og forberede seg til den neste timen med fotball.

La oss se nærmere på hva som skjer på pausen:

Lengde på pause

Fotballkampen har to deler: første og andre omgang. Vanligvis er pause på 15 minutter. Fotballforbundet har satt standard pause til 12 minutter, for å gi spillerene energipåfyll. Dommeren kan legg til et minutt hvis noen trenger hvile. I regioner som Midtøsten, med høye temperaturer, er pauser lengre.

Lengde på ekstraomganger

I løpet av de siste to årene har toppnivå norsk fotball som regel hatt 90 minutter per kamp, pluss 45 minutter ekstra. Det er ikke alltid det blir ekstraomganger, men når det gjør det kan de bli veldig langvarige. Dette avhenger av antall mål som blir scoret og hva som skjer på banen.

Ekstraomgangene pleier å vare mellom 15-20 minutter, og består vanligvis av to deler, med et fem minutters pause i mellom. I løpet av disse periodene er det en bokstavvis visning av fem minutter med trekkraft per side. Det betyr at lengden på en ekstraomgang kan variere fra 10 til 20 minutter (inkludert pauser).

Når det gjelder store turneringer som UEFA Champions League, blir ekstraomgangene ofte lengre, da de spiller vanligvis en 30-minutters om gang for å avgjøre seieren på banen.

Overtid

En fotballkamp består vanligvis av to halvdeler. Disse varer 45 minutter hver. Halvtiden har fem minutter ekstra, altså 50 minutter per halvdel. I visse situasjoner, som for å avgjøre sluttspillet, kan det bli brukt overtid. La oss se nærmere på hvor lenge overtiden varer!

Lengden på overtid

Fotball kamper forventes å vare 90 minutter, som er standard Tid satt av internasjonale fotball organisasjoner. Imidlertid, kan avtalte kamper vare opptil 120 minutter. De siste 30 minuttene kalles ekstra tid.

Under denne perioden, spilles tre 15 minutters perioder, og det er ofte mye spenning. Dette skjer vanligvis mot slutten av kampen, når begge lag prøver å ha maksimalt antall spillere på feltet og å score målet som kan bringe seier. Uventede strategier blir ofte brukt under overtiden for å nå toppmålet: seier.

Regler for overtid

En fotballkamp består vanligvis av to halvtimer med spill. Det er en pause på 15 minutter mellom hver omgang. Hvis det er uavgjort etter 90 minutter, må det spilles uten pause for å avgjøre kampen. Dette kalles overtid, nagging eller forlengelse.

Overtiden består av to perioder på 15 minutter hver. Noen turneringer har forlengelser på 10 eller 12 minutter, men alle lag har lignende regler om overtid.

Hvis det ikke er noen vinner etter overlevende tid, vil kampen bli avgjort ved:

• straffeformelen
  • coin toss (seddel)

Straffekonkurranser

Fotballkamper kan være korte eller lange. De korte kampene varer rundt 90 minutter. Langvarige kamper er straffekonkurranser som kan vare lenge. Det er regler som bestemmer kampens lengde. Vi skal nå se nærmere på dette:

• Regler som bestemmer kampens lengde.

Lengden på straffekonkurranser

Straffekonkurranser som er spilt mellom to lag i fotball, går ofte over to omganger. Lengden på hver omgang varierer, men de fleste straffekonkurranser spilles over to standardperioder på femten minutter per omgang. Noen turneringer har regler som tillater en ekstrapause etter urtopper i perioden, vanligvis 60 – 90 sekunder, med et lag-time out-periode som kan tas når nødvendig.

Etter siste omgang fortsetter kampen til ekstra tid (eller overtid). Seier oppnås enten ved dueller eller over ti minutter fordelt på to perioder. To korte perioder på tre minutter som pleier å følge den andre perioden fra overtid, spilles vanligvis hvis det er uavgjort etter ordinær tid.

Regler for straffekonkurranser

Straffekonkurranser har visse regler. For å sikre at kampen avslutter med et akseptabelt resultat, får hvert lag tre justeringer i løpet av 90 minutter. Dette er vanligvis på grunn av helsetilstand, spillehandlinger eller ubehagelig oppførsel.

Hvert lag kan ha fem medlemmer, inkludert manageren, treneren og to reserveledere. Kamparbeidere vil ha en alfagutt og linjedommere som overvåker kampen. Om kampen varer lenger enn 90 minutter, kan linjedommere tillate bytter etter godkjenning av manageren eller treneren.

Kampen starter vanligvis med ni spillere på banen. Bytter er allerede angitt underveis for å holde tempoet høyt og engasjementet høyt.

Laveste seier tar poengene, basert på antall mål som er scoret. Om det ikke blir scoret noen mål, vil poengene deles. Standard stopptid er seks minutter etter 45 minutter, men dette kan utvides hvis begge lagene er enige. Pauseunderholdning og andre begivenheter kan presse utspillstiden over 90 minutter.

Frequently Asked Questions

Q: Hvor lenge varer en fotballkamp?

A: En gjennomsnittlig fotballkamp varer 90 minutter, delt opp i to perioder på 45 minutter hver.