Håndball VM kvinner

Norge har en lang og god tradisjon i håndball for kvinner. Det norske kvinnelandslaget presterer alltid på høyt nivå internasjonalt. Det er en tøff lagsport. Håndball spilles på en bane som er rektangulær og 40 x 20 meter. Hele poenget med sporten er å score mål. Man får da poeng. Det er syv spillere på hvert lag. En spiller på hvert lag må være i mål, og beskytter med hjelp av sine medspillere målet mot det andre lagets spillere. Poenget er å score mål og slippe inn veldig få mål. 6 spillere på hvert lag spiller ute på banen og spillet spilles med hendene. Ballen er ganske liten og ballen blir da vanligvis kastet så hard man bare klarer mot motstanderens mål i håp om at ballen skal gli forbi motstanderens målvakt.

Det er noen regler i håndball. Man kan ikke sparke ballen. Spilleren som har ballen kan enten sprette ballen i gulvet mens man beveger på seg eller så kan spilleren ta maksimum tre skritt før spilleren må kaste fra seg ballen. Det er også visse soner som begrenser hvor nært mål spillerne på banen kan komme målvakten. Man kan ikke tråkke over streken på disse sonene. Men man kan hoppe over de og så lenge man kaster ballen mot mål før man rører gulvet med sine egne føtter er kastet godkjent.

Håndball er derfor en veldig raskt sport fordi man løper på 40 meter med en begrensning på hvor nært man kan være målvakten. Det er også mange mål da ballen er liten og ballen kan kastes fort. Håndball er underholdning og håndball er kriging. Det blir ofte dytting på streken til sonen man ikke kan krysse. Får en spiller ballen kaster de andre spillerne seg over personen med ballen for å ta ballen fra en. Her er de norske jentene gode. Det hjelper også å være høy fordi da kan man kaste ballen hardt over hodet på motspillerne når man hopper. Dette kan de norske jentene bra. De er høye og de kaster hardt.

Det norske landslaget i kvinnehåndball har flere profiler som bemerker seg. Den mestscorende spilleren er Kjersti Grini med 1003 mål. Tenk på det. Det norske kvinnelandslaget er også så gode at de er det mestvinnende landslaget i håndball for kvinner gjennom tidene. De har vunnet totalt 12 internasjonale mesterskap. Kjersti Grini og Susann Goksør, den spiller med nest flest landskamper etter Kjersti Grini, satte Norge for alvor på landslagskartet i håndball på 1990 tallet. Disse to spillerne var grunnstenen i det norske spillet.

For folk hjemme ble disse et kjært syn på TV skjermen. Man sitter med høy puls i sofaen og følger spent med når de norske kvinnene kjemper seg gjennom land etter land helt til topps i internasjonale turneringer. Det er imponerende vinnervilje man får ta del i og se. Er man hjemme ser man bedre. Det er ingen måte å se så bra på som kameraene gjør. Man får sett alt fra alle vinkler. Det er viktig i en så raskt sport som håndball.

Comments are closed.