Premier League

Det ypperste av fotball i verden finner man i Europa. Det beste av europeisk fotball er nok engelsk, tysk, spansk eller italiensk. Her er det en stor debatt om hva som er best. Ser man på hvilke lag som ender opp i den store internasjonale europeiske fotballturneringen UEFA Champion League, eller Mesterligaen, er kanskje spansk liga best. Uansett hva folk måtte mene engelsk fotball det råeste av fotball.

De fleste i Norge har vokst opp med et forhold til fotball, og da spesielt engelsk fotball. Man har sett på engelske fotballkamper på tv fra liten av. Lørdager og søndager var tradisjonelt dager hvor man så engelsk fotball på tv. Engelsk fotball var på tv hver helg, mens de andre ligaene var det færre innslag fra.

20 lager spiller i Premier League. Det er lag fra forskjellige deler av England som spiller. Innsatsen er høy, pengene er store og dramatikken til å ta og føle på. Det er ingenting som er overlatt til tilfeldighetene når store klubber som Manchester United og Arsenal braker sammen. Store navn jobber som trenere og store navn spiller for klubbene. Det er en enorm mediadekning av kampene og enormt oppmøte fra fansen. Av og til blir folk skadet på kamp. Det er et kjent fenomen at engelske fotballfans liker å sloss. Fotball i England var en arbeiderklasse sport. Det var mye drikking og mye slåssing. Det er fortsatt tendenser hos forskjellige klubber av supportere som gjerne vil sloss.

Derfor er det mye sikrere å se engelske fotballkamper hjemme på sofaen. Da er det ingen fare for å bli utsatt for ubehag på kamp eller etter kamp. Det er også mye billigere å se kamp på TV. TV 2 Sumo viser det fleste engelske fotballkamper i Norge. Man trenger ikke sette seg på fly og reise i flere timer. Man sparer med andre ord mange penger på å spille å bestille flybilletter, slippe å bestille hotell, slippe å kjøpe inngangsbilletter, osv. Det koster mye penger å gå på fotballkamper i England. Det har blitt så dyrt at mange ikke har råd lengre til å gå på kamp. Det er en trist utvikling.

Fotballkamp hjemme er også veldig sosialt. Det er en fin måte å invitere venner på besøk. Når man ser fotballkamp i stua kan man prate med sine venner. Det er ikke lett å få inn noen ord når det er masse bråk og støy på stadion. Ta med skjerf og drafter til favorittlagene, fyr opp ovnen, sett i mat og sett drikke på bordet. Da er det bare å lene seg tilbake å krysse fingrene for sitt favorittlag. La fotballfølelsen flyte og hei frem laget! Man kan fint se flere fotballkamper på en dag, så lenge det er det rette langet man ser på. Liker man å spille fotball lærer man mer av å se fotball på TV enn å se fotballkamper i stadion. Detaljnivået og klarheten på TVen gjør at du får med deg mer. Man kan også ta opp kamper for å se de igjen.

Comments are closed.