BUESKYTING SPILL

Til tross for at dette landet ikke er så relevant når det gjelder størrelsen, så vel som dens betydning på en global skala, fortsetter Bhutan å prøve hardt for å beholde sin identitet på verdenskartet. En av de største bidragsyterne for det samme er reiselivsnæringen i dette landet. Det nydelige naturlandskapet, buddhistiske klostre og arkitektur fusjonert med de riktige stedene av naturlig skjønnhet er det som lokker reisende til å tilbringe noen dager her og forynge seg selv. Men den vanlige mentaliteten til en turist under Bhutan turer er å bare besøke klisjéen foto stopper, slappe av for en dag eller to, og komme tilbake til basen. Men den virkelige essensen av reisemålet ditt kan bare oppleves når du blir kjent med det stedet fra rotnivået. Dette er grunnen til at vi er her for å gi deg litt informasjon om noe landet Bhutan er ekstremt lidenskapelig om, bueskyting.

Historien om bueskyting i Bhutan

Bhutanske folk kan ikke engang huske tiden siden da de har vært lidenskapelig om sporten bueskyting. Kjent som spillet “Dha” i Dzongkha som er det offisielle språket i Bhutan, ble det erklært som nasjonalsporten i året 1971. Dette året regnes som svært viktig i bhutansk historie som dette var året da dette buddhistiske riket offisielt ble medlem av FN. Bueskyting anses å være en integrert del av landet som det er dypt forankret i bhutansk kultur også. Det antas at opprinnelsen til denne sporten startet som en viktig ferdighet som kreves for å overleve under jakt, samt å bekjempe kriger. Krigene som fant sted under invasjonen av britene og tibetanerne. Etterfulgt av dette ble buer og piler en integrert del, og dermed dukket det senere opp som et sosialt spill av kongene og også landsbyboerne.

Nåværende status for bueskyting

Så snart selv en lokal konkurranse av bueskyting er annonsert, er hele atmosfæren fylt med så mye spenning at det er smittsomt. Slike konkurranser er organisert på en levende og fargerik måte for å matche opp til entusiasmen til lokalbefolkningen. Hvis mulig, prøv å være vitne til minst en slik hendelse under Bhutan turen med våre Bhutan Holiday Tour Pakker. Det spilles som et lag arrangement hvor to lag spiller mot hverandre. Begge disse lagene er kledd i to separate farger i tradisjonelle klær. Skuddmålene er plassert på en avstand på 140 meter, mens OL-standarden er på 50 meter. Dette viser nøyaktig hvor viktig bueskyting er for Bhutan.

Comments are closed.