Håndball VM menn

Norsk håndball har lenge vært dominert av kvinnehåndballen. De norske håndballkvinnene har dominert kvinnehåndballen i mange år, og det norske folk ble virkelig kjent med de norske jentene ledet an av Kjersti Grini og Susann Goksør på 1990 tallet. Det norske kvinnelandslaget er et vinnerlag. De er det mestvinnende landslaget i håndball for kvinner i verden. Dette er en enorm bragd og alle som har sett kampene deres hjemme fra sofaen har blitt veldig bortskjemt. Man forventer mer når man gjør det bedre. Denne forventningen at nordmenn er gode i håndball har flytt over til herrefotballen.

De norske herrer i håndball er ikke de mestvinnende. Det sies at herrehåndballen er hardere og på et høyere fysisk nivå en kvinnehåndballen. Det er mulig. Det norske håndballaget for menn har prestert enorm det siste par årene. Vi hjemme har overvært denne oppblomstringen fra sofaen. Det har vært en fantastisk reise fra 14 plass i EM i 2014 til 4 plass i EM i 2016 til første medalje og sølv i VM i 2017.

VM er en kjempestor turnering i håndball med mye mediadekning og masse underholdning. VM i 2017 ble arrangert i 8 byer i Frankrike, som resulterte i en enorm sportsfest for Nordmenn som så dette på TV og som så dette i Frankrike. Håndball er en rask sport. Det er fort gjort å gå glipp av det som skjer. Derfor er det en fordel å se dette på TV. Det gir full oversikt og enda viktigere flotte kommentatorer. Når man ser et arrangement som VM er det mye informasjon man ikke vet. Her er kommentatorene det store trekkplasteret. Det er veldig spennende å høre og vite i hvilke land de forskjellige norske spillerne spiller og hvordan de presterer for sine klubber. Kommentatorene sier også hvilke spillere som kjenner hverandre fra før.

Mange norske spillere spiller for klubber i utlandet. Så når de møter andre landslag hender det at de møter klubbvenner som nå er motstandere på landslag. Kommentatorene har også oversikt over motstanderne. Det er ikke like lett alltid å ha kontroll på alt og alle. Dette tar kommentatorene hånd om og vi får rett i stua når man er hjemme.

I VM 2017 i Frankrike, hvor Frankrike vant mot Norge i finalen spilte også Norge mot Frankrike i gruppespillet. Norge var i gruppe A sammen med Frankrike, Russland, Brazil, Polen og Japan. Kampen mot Russland i gruppespillet var helt forrykende. Det var spenning fra start til slutt. Norge klarte og dra i land kampen mot slutten med 28-24. Det var en kjempespenning vi så fra stua og vi kunne lett se at russerne var skikkelig sure. Ingen liker å tape. Sofakosen gjorde denne kampen. Se de norske gutta slå russerne med kyllingvinger var helt perfekt.

Norge tapte snevert mot Frankrike i en veldig spennende kamp i gruppa som det som ut som de norske gutta skulle dra i land. I finalen i Paris ble det styggere odds og nervene tok gutta. Da slo Frankrike oss ganske greit 33-26. En helt utrolig sportskveld. Sølv i VM.

Comments are closed.