Tippeligaen

Noe av det beste som finnes er å sitte hjemme i sofaen foran sin egen storskjerm å se på norsk fotball. Tippeligaen som det het i mange år er veldig god underholdning. Når heter Tippeligaen Eliteserien.

16 lag deltar i Eliteserien og alle spiller to kamper mot hverandre. Alle spiller en hjemmekamp og en bortekamp, totalt 30 kamper. Som tilskuer kan man se 30 kamper.

De fleste som er interessert i fotball har sitt favorittlag. Alle lag i Eliteserien har sine supportere. Tippeligalagene har også ganske forskjellige lommebøker. Rosenborg i Trondheim er klubben med mest penger. De har råd til å kjøpe en dyrere spillegruppe, som muligens resulterer i at de har vunnet mest Eliteserier. Rosenborg er sett på som drivmotoren i norsk fotball i mange år. Det er ganske imponerende hva Rosenborg har fått til i norsk fotball og ute i Europa.

Man sparer mye tid ved å sitte hjemme og se fotball. En slipper å reise langt for å se sitt lag spille. Man slipper å sitte ute i kalt vær og i rein for å se sine spille. Fotball gir en eierfølelse. Man føler at man er en del av laget og en del av fotballfamilien. Dette gjør at man brenner mer for laget sitt og at man vil gjøre alt for at de skal vinne. En viktig oppgave er å se de. Lag får betalt etter hvor mange som ser de fra tribunen eller på TV. Dette fordi TV kanaler kjøper rettigheter til å vise kamper. Jo flere som ser på TV, jo dyrere blir rettighetene til hver kamp. Så, ved å sitte hjemme å se fotball så hjelper man laget sitt.

Når man ser fotball på TV er kos viktig. Fotballkos er ofte pizza og øl. Se Vålerenga slå Rosenborg med en kald øl i hånda og en god pizza på bordet er sett på som en stor favoritt blant fotballinteresserte norske ungdom og eldre.

Eliteserien starter på våre og går til sommeren. Det er en liten pause om sommeren før siste halvdel av serien går på høsten. Fotball spilles mindre om vinteren. Det er for kaldt å trekke publikum. Vær er ikke noe hinder for hjemme-titting av fotball.

Fotball vises bedre hjemme og er mye billigere. Det koster mer og mer å kjøpe billetter for å se kamper på stadionene. Prisen har blitt veldig høy for de gode plassene. Det er fort gjort å få en plass man ikke ser noe fra. Da får man ikke med seg de gode og de beste øyeblikkene. Når man er på kamp får man ikke sett mål i reprise. En av de største nedturene med å se kamp er å gå glipp av målene. Fotball handler om å score mål. Det beste med fotball er å se sitt lag bøtte inn mål. Sitter man hjemme med god mat og drikke får man sett spillet bedre. Dette fordi det er kamera overalt, så man dekker alle vinkler. Man ser også spillet nærmere. Det er bare å lene seg tilbake å nyte mål eller mål, og vakkert spill.

Comments are closed.